Проверяват терени и площадки със складирани отпадъци

В проверката участва и областният управител на Враца Малина Николова

Проверяват терени и площадки със складирани отпадъци | StandartNews.com

Текущи проверки на терени и площадки със складирани отпадъци, опасни вещества и производствени инсталации, за да се установи дали се спазват изискванията по опазване на околната среда от собствениците и контролните органи, започна областната администрация във Враца.

Междуведомствена комисия, включваща експерти от РИОСВ, РЗИ и Общинска администрация - Враца, направи първата си проверка на площадката на „Камибо“ ЕООД.
 
Целта е да се направи оглед на място и се проведе среща с представители на собственика за уточняване сроковете, изпълнителя и начините за провеждане на последния етап по неутрализация на басейните, от които през лятото на 2019 година бяха извадени и транспортирани резервоарите със серовъглерод.

Проверката констатира, че на 20 ноември 2019 г. са стартирали дейностите по неутрализация на отпадъчните промишлени води, приблизително 2500 кубични метра, от четири резервоара, намиращи се на площадката на „Камибо“ ЕООД.

На 5 декември 2019 г. от Регионална лаборатория–Враца към Изпълнителна агенция по околна среда са взети водни проби за анализ от басейните, съхранявали резервоарите със серовъглерод, както и от изхода, след неутрализационния резервоар, преди шахтата, свързана с изход заводски води. Лабораторните анализи на водните проби по протокол за изпитване показват, че водата след неутрализация е с неутрално рН.

В проверката участва и областният управител на Враца Малина Николова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай