Продължават творческите срещи на открито в Стара Загора

Творческа среща под надслов „Игри- рисунки- забавления“ събра на една сцената талантливи старозагорци

Продължават творческите срещи на открито в Стара Загора | StandartNews.com

Творческа среща под надслов „Игри- рисунки- забавления“  събра на една сцената талантливи старозагорци. Събитието се проведе снощи в едно от най-новите арт пространства на Стара Загора „Квадратът“.

„Целта на тази поредица от срещи е гражданите да се запознаят с различни герои- архитекти, скулптори, художници, които да представят своята работа“, каза по време на откриването арх. Велимир Георгиев. Той допълни, че идеята за такъв тип творчески събития  е стартирала през миналата година и ще продължи и през тази.

Арх. Михаела Захариева представи разказването в рисунки като удоволствие, игра и експеримент или кое (по)ражда илюстрацията. Публиката се запозна и с вдъхновяващите илюстраторки Беатрис Алеман и Калина Мухова.

Личната си история разказа и творецът Никола Райнов. Той разкри причината за написването на първата си книга за успеха и предизвикателствата по пътя към него.

Почитателите на настолните игри и потомствени архитекти- Мартин Бакърджиев и Александър Бакърджиев представиха стъпките за направата на игра.

На събитието присъстваха зам.-кметът Милена Желева, гл. архитект Виктория Грозева и граждани.

Срещите се организират от Община Стара Загора и САБ-дружество Стара Загора.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай