Принцесите на розата на Казансък засияха

Казанлъчани и техните гости имаха възможност да се насладят на едно от най-нежните и красиви събития в 118-тия Празник на розата – „Принцеси на розата“

Принцесите на розата на Казансък засияха | StandartNews.com

Навръх Международния ден на детето казанлъчани и техните гости имаха възможност да се насладят на едно от най-нежните и красиви събития в 118-тия Празник на розата – „Принцеси на розата“, с участието на най-малките хубавици на Казанлък. Тази вечер на празничната сцена на централния площад „Севтополис“ дефилираха в пъстър спектакъл 25 момиченца от подготвителните групи на общинските детски градини. Всички те бяха поздравени от 53-та Царица Роза 2021 Александра Хаджихристова и нейните подгласнички Тиара Братованова и Ивона Габарова и спечелиха заслужените аплодисменти на публиката. „Тази вечер успяхме да се докоснем до вълшебния свят на цветята благодарение на Вас.“, благодариха Цариците. „Вие добавихте много чар, усмивки и красота!“, признаха най-красивите момичета на Казанлък сред красивите. За огромното старание и за да продължат да следват стъпките на Цариците малките чаровници бяха наградени с корони и ленти от Община Казанлък.

Заместник-кметът Лилия Цонкова поздрави всички организатори и малките балерини и благодари: „За пресъздадения детски емоционален свят, който показва високото ниво на образованието тук! Благодаря за труда на всички, които демонстрираха това високо ниво на работа!“, каза Лилия Цонкова и пожела на принцесите да бъдат здрави и много успешни в живота.

Традиционната детска феерия разказва приказка за красивото цвете, символ на  Казанлъшката Розова долина  и  неговия удивителен аромат. В спектакъла, с участието и на танцьорите от балетна школа "Па Де Кре", гр. Стара Загора, „цветята празнуват“ чудесата на пролетта и с елегантни танци, красиви песни и нежни стихове поемат по пътя към традициите на Долината – да отключват Добрината, да обичат и празнуват цветята и природата на родния край, подкрепяни от възрастните да растат като бъдещи посланици на Долината - Царици Рози.

Вълшебствата на Феята на цветята учат малките момичета, „приказни цветя – Принцеси на Розата“, да обичат и уважават природата и да се радват и ценят пролетното й събуждане, напомня им да носят винаги усмивка на лицето:  „С нея трябва цял ден да вървите, да не вземете по обяд да я свалите и така животът ви бързо ще се промени, ще стане пъстър, цветен и вълшебен и всеки малък човек ще се чувства потребен!“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай