Принц Кирил дава рамо на млади еколози

Принц Кирил Сакскобурготски пристига в Каварна, за да се срещне с младите еколози от основното училище „Йордан Йовков“ в града, обединени в клуб „Екопулс“

Принц Кирил дава рамо на млади еколози | StandartNews.com

  Принц Кирил Сакскобурготски пристига в Каварна, за да се срещне с младите еколози от основното училище „Йордан Йовков“ в града, обединени в клуб „Екопулс“. Заедно с децата българският принц Преславски ще обходи живописния плаж в местността „Болата“, в който не липсват всякакви отпадъци. Младите еколози щели да ги опишат по ведиове и количество.
  Децата от екоклуба се занимават с опазване на биоразнообразието и екологията на Черно море и бяха отличени със златен медал в тазгодишния ден на Черно море на международна конференция в Истанбул, припомни ръководителката им Антония Ангелова.  Те са успели да изпреварят своите връстници от Гърция, Румъния, Русия, Турция и Унгария. 
  Клуб „Екопулс„ е многогодишен член на Български младежки воден парламент – Басейнова дирекция „Черноморски райони“. Сега децата работели по програмата „Черноморски мрежи“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай