Поставят камери на част от детските площадки в Стара Загора

Започна монтирането на камерите за видеонаблюдение на част от детски и спортни площадки в различни райони на Стара Загора

Поставят камери на част от детските площадки в Стара Загора | StandartNews.com

Започна монтирането на камерите за видеонаблюдение на част от детски и спортни площадки в различни райони на Стара Загора.

Устройства  за видеонаблюдение са поставени в парк „Александър Стамболийски“ (Алана), парк „Игнатий Старозагорски“, парк „Зеления клин“, Античния форум „Августа Траяна“, детските площадки в старозагорския квартал  „Три чучура- север“  в близост до блокове  № 80 и № 67, както и на детската и спортна площадка до блок № 77. Охранителни камери са монтирани и на детската площадка на ул. „Майор Таньо Кавалджиев“ № 170, на ул. „Света Троица“ № 61 и на бул.“Никола Петков“ № 45 и в кв. „Железник“- ул.“ Иван Пашинов“ № 22. През изминалите дни в обхвата на видеонаблюдението е включена и детската площадка, намираща се на бул. „Хан Тервел“ № 33.

Целта е да се прекрати унищожаването на съоръженията, за чието възстановяване в последните години Община Стара Загора е отделила стотици хиляди левове,  съобщи Атанас Пашов, началник отдел „Административно и информационно обслужване“.

Повече от 300 камери вече са монтирани на ключови точки в града, като  техният брой предстои да се увеличи. В няколко случая благодарение на поставени камери в града МВР е установила извършителите на престъпления, допълни още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай