Понеделник,

Посолството на Азербайджан дари книги на билиотеката в Разград

От: Администратор -
A
A
A

Азербайджанският посланик у нас доктор Наргиз Гурбанова дари книги на регионалната библотека „Проф. Боян Пенев" в Разград, съобщават от фондохранилището.
Дарителската пратка съдържа историографското изследване на Ерих Файгл „Страната на огъня по пътя на коприната", две пиеси на драматурга Гусейн Джавид, издадени на български и сборник с прводи на проза и поезия от съвременни азърбейджански автори.
Дарителският жест има за цел да отбележи 26 годишнината от установяването на дипломатически отношения между България и Азербайджан и 100 годишнната от създаването на Азербайджанската демократична република, която е първата светска парламентарно управлявана държава от ислямския Изток, пише в писмото на Н.Пр. посланик Гурбанова до директора на библиотеката в Разград Жанета Александрова.
Новите заглавия ще бъдат включени в каталога на фндохранилището, а до посланика на Азербайджан в София вече е изпратено свдетелство за дарение, в което е отблязано значението на уникалните заглавия за обогатяването на книжния фонд на библиотеката в Разград.

Тагове:

Препоръчани новини

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички