Посланикът на Германия гостува на кмета на Кърджали

Хасан Азис информира госта, че градът е с най-голяма инвестиция в областта на автомобилостроенето през последните години

Посланикът на Германия гостува на кмета на Кърджали | StandartNews.com

Кметът на община Кърджали Хасан Азис се срещна и разговаря с извънредния и пълномощен посланик на Федерална република Германия Н.Пр.Херберт Залбер. Кметът Азис запозна дипломата с развитието на община Кърджали, разказа за проектите, реализирани в областния град през последните години, за проектната готовност на общината и реализиращите се нови проекти със европейски средства. Градоначалникът посочи, че градът е с най-голяма инвестиция в областта на автомобилостроенето през последните години, че до 2 месеца ще отвори врати нов завод за токозахранващи системи. Хасан Азис подчерта, че има кърджалийски фирми с успешен бизнес в Германия, много кърджалийци живеят в Германия, но все още не са установени по-близки приятелски отношения с община от Германия.

„Кърджали винаги излъчва знаците на толерантността и единството от гледна точка на етническия и религиозен състав на населението”, подчерта кметът. Н.Пр.Херберт Залбер бе заинтригуван от казаното по отношение на  мирното съжителство на християни и мюсюлмани в района.
     
Визитата на посланика на Германия в Кърджали е във връзка с провеждащата се Национална конференция на преподавателите по немски език. Н.Пр.Херберт Залбер пое ангажимент да съдейства на община Кърджали за установяване на приятелски отношения и евентуално побратимяване с община от Германия. Коментирано бе и продължаване на инициативата от 2013г, когато в рамките на 10 дни с различни прояви в навечерието на Деня на Кърджали – 21 октомври, беше реализирана  съвместно с община Кърджали инициативата на посолството на Германия „Германия празнува с Кърджали“.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай