Под карантина е селото без страх от вируса

Буковлък очаква масово тестване заради заразените шивачки

Под карантина е селото без страх от вируса | StandartNews.com

 

Най-голямото село в Плевенско – Буковлък, от полунощ е под ключ за две седмици по предложение на кмета Росен Русанов.

Населеното място, което само преди месец не вярваше, че вирусът е заплаха, днес се сблъска челно със заразата след като четири от шивачките, работещи в пламналото с коронавирус предприятие в Плевен, са именно от това село. Във фабриката „Ветрен“ вече 24 са дали положителни проби, тя също е под карантина за две седмици.

В телевизионен репортаж миналия месец жителите на селото заявиха, че повече ги е страх от извънземни, отколкото от коронавирус. Сега обаче настроенията са коренно различни. Хората стоят затворени по къщите и чакат заповеди от кмета. А той наистина е необикновен човек. Работи по 24 часа в денонощието, грижи се за всеки. Обикаля с ладата си селото, в което има 5000 човека. Очаква в най-скоро време да започне и масово тестване.

"Правилата са хубаво нещо, но те трябва да се налагат със строга ръка. Ние не разбираме от дума. Мерките трябваше да бъдат дори по-строги", казва градоначалникът Русанов. Според него на такова място кметът има правомощията на полицай, за да има ред.

„Имаше време, когато мъжете бяха железни, а корабите дървени. Сега корабите са железни, а мъжете дървени", казва още кметът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай