Почистват старозагорския парк „Загорка“

Община Стара Загора започна почистване на парк „Загорка“

Почистват старозагорския парк „Загорка“ | StandartNews.com

Община Стара Загора започна почистване  на парк „Загорка“. Служители от звено „Озелeняване и комунални дейности“ вече извършват дейности по отстраняване на саморасла растителност, както и изсъхнали дървета и клони. „Поддръжката се налага, поради наличие на самораслата храстова и дървесна растителност, която през годините е превзела част от дървесните видове и е причина за изсъхването на част от тях“, съобщи Николай Стоев, началник на звеното.

„Ще бъде обхванаха площта на север от алеята към предприятие Труд до западния паркинг на езерото „Загорка“, обобщи Стоев. По думите му подобно мащабно почистване не е правено от над 20 години. „Алеите около бившия младежки дом до ул. "Иван Вазов" бяха превзети от саморасла растителност, което ги правеше неизползваеми“, категоричен е началникът на ОКД.

Работата на терен ще продължи до средата на месец март. Това е поредната инициатива на Община Стара Загора за създаване на по-приветливо място за отдих и почивка и е продължение на стартиралите през минала година дейности по облагородяване на парка. Припомняме, че тогава беше монтирано улично осветление, изградена велоалея, обновена парковата мебел и премахнати множество изсъхнали и опасни дървета.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай