Побойници оставят село Бояново без лекар

"На този етап не мога да работя, а ако няма подобрение вероятно няма да мога и да практикувам", каза тази сутрин лекарят пред bTV

Побойници оставят село Бояново без лекар | StandartNews.com

Нападнатият от местни бандити лекар от ямболското с. Бояново д-р Владимир Гинев вероятно няма да може да практикува занапред. 
 "На този етап не мога да работя, а ако няма подобрение вероятно няма да мога и да практикувам", каза тази сутрин лекарят пред bTV.
Д-р Владимир Гинев беше нападнат, пребит и ограбен в двора на къщата си преди дни от двама мъже. Единият от тях бил пациент на общо практикуващия лекар и бил негов съсед. Според полицията той е  с кримидосие, бил женен с две деца. Медикът е бил ударен с железен предмет по главата, а нападателите задигнали от него 7 000 лв, златна гривна и два мобилни телефона. Седмица след това д-р Гинев започнал да получава епилептични припадъци и потърсил помощта на невролозите, които установили, че вследствие на побоя медикът е получил черепно-мозъчна травма и е претърпял инсулт.
  Хората от селото са възмутени и притеснени от нападението, много от тях се страхували за сигурността си. Според юристи, ако бъдат признати за виновни, най-голямото наказание, което могат да получат нападателите, е 10 години затвор.
 Село Бояново е най-голямото в Ямболска област, в него постоянно живеят 600 души. На този етап нямало кой да замести д-р Гинев и ако той не се върне на работа имало голяма вероятност селото да остане без доктор.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай