Отвориха празничните базари в Стара Загора

Малките къщички създават празнична атмосфера в града за десета поредна година

Отвориха празничните базари в Стара Загора | StandartNews.com

От днес започна традиционният коледен базар в Стара Загора. Малките къщички създават празнична атмосфера в града за десета поредна година. Те са разположени в централната част на града – в парк „Пети октомври“ и по бул. „Цар Симеон Велики“- южно от Музея на религиите.

В уютните магазинчета може да бъдат открити коледна украса, лакомства -понички и захарен памук. Търговците предлагат още топли ръкавици, шапки и специални чорапки. За най-малките има специално ръчно изработени подаръчета, а за по-големите сувенири, символизиращи Рождество.

На територията на коледните и новогодишни базари е разрешена продажбата само на детски играчки, дребни подаръчни комплекти, коледни аксесоари и украса, скара, вурстове, вино и пакетирани захарни изделия. Забранена е търговията с цигари и алкохолни напитки с действително алкохолно съдържание по обем над 18 % vol., пиротехнически изделия и взривни вещества, които създават опасност за живота и здравето на гражданите, както и конфекция, трикотаж, бельо, промишлени стоки.

Коледният базар ще остане отворен до 7 януари 2022 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай