Понеделник,

Откриват паметен знак на таврийските българи

От: Failed to load user -
691
Откриват паметен знак на таврийските българи
A
A
A

В четвъртък на обяд в Добрич пред сградата на община Добричка ще бъде открит официално паметен знак на таврийските българи, съобщиха от община град Добрич.

Мемориалната плоча "В памет на таврийските българи" ще е срещу барелефа на цар Борис III ще бъде, уточняват от кметството. Изграждането на паметния знак е гражданска инициатива с основна задача – почитане паметта на нашите сънародници – таврийските българи. Домакин на събитието е Община град Добрич, организатори – Инициативен комитет за построяване на мемориалния знак „В памет на таврийските българи" и Общобългарски съюз „Истина". Гости на тържеството ще бъдат Негово Превъзходителство Микола Балтаджи – посланик на Република Украйна в България, дипломатът Иван Станчов, Дянко Марков, както и потомци на таврийските българи. След това от 14 часа в Голямата заседателна зала на Община град Добрич ще бъде прожектиран документалният филм на Васил Барков „Един изстрел", посветен на таврийския писател и общественик Мишо Хаджийски, повел около 2000 наши сънародници от Таврия /Украйна/ към България в разгара на Втората световна война.

Организаторите на събитието канят гражданите на Добрич, присъствайки на събитието, да отдадат почит към паметта на нашите сънародници.


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията