Източиха Водното огледало заради труп на бебе

За 19-годишната майка от Кърджали това било седмо раждане

Източиха Водното огледало заради труп на бебе | StandartNews.com

В РУ-Кърджали е образувано досъдебно производство след подаден сигнал, че млада жена е потърсила помощ след раждане, но не е известна съдбата на бебето, съобщиха от ОД на  МВР Кърджали.
„Жената е приета снощи в болницата в Кърджали и е в добро състоянието”, обясниха от лечебното заведение.
Рано тази сутрин е предприето източване на „Водното огледало“ в Кърджали. Новороденото  е намерено в коритото на Арда малко след 12,40 часа от страната на кв. Възрожденци.
От полицията заявиха, че са предприети  процесуално-следствени действия, а оперативно-издирвателните действия продължават. Случаят е докладван в Районна прокуратурата и работата продължава под наблюдение на прокурор.   
Районна прокуратура-Кърджали наблюдава досъдебно производство за престъпление по чл. 120 от Наказателния кодекс – убийство, извършено от майка върху рожба във време на раждането или веднага след него, съобщиха от Апелативна прокуратура по повод намерено мъртво новородено във „Водното огледало” в Кърджали. Оттам уточняват, че подобно деяние се наказва с лишаване от свобода до три години.
Младата жена е от кърджалийския квартал „Боровец“. Тя е на 27 години и това е поредното й  раждане. „Задържана е за 24 часа”, съобщиха от полицията. По случая се извършват процесуално-следствени действия, свързани с часа на раждането, както и дали детето е било живородено и жизнеспособно, механизма и причината за настъпване на смъртта.  
До момента е установено, че на 18 декември 2018 г., в Кърджали, край река Арда, в района на Водното огледало, 27–годишна жена е родила дете. Към 16 часа състоянието й се влошило и родилката потърсила медицинска помощ в МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ в Кърджали. Рано сутринта на 19 декември е предприето източване на „Водното огледало“ в Кърджали. Новороденото момче е намерено в коритото на Арда малко след 12, 40 часа от страната на  кв. Възрожденци. Трупът на бебето е  изпратен  в отделението по съдебна медицина за аутопсия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай