Откриха Руски център в Стара Загора

Той се намира в регионалната библиотека „Захарий Княжески" и бе открит с подкрепата на община Стара Загора и Фонд „Руский мир

Откриха Руски център в Стара Загора | StandartNews.com

Руски център в Стара Загора официално отвори врати днес. Той се намира в регионалната библиотека „Захарий Княжески" и бе открит с подкрепата на община Стара Загора и Фонд „Руский мир“. В новия център желаещите старозагорци могат да намерят книги на руски език, както и помагала и учебници за изучаването му. Празничен водосвет за здраве и благоденствие отслужи Старозагорският митрополит Киприан. 
 „Стара Загора отдавна се нуждаеше от такъв център. Създаването му стана възможно с изключителното съдействие на Фонд „Руский мир“, не само заради инвестирането, но и за дадения импулс“, каза зам.-кметът на Стара Загора Иванка Сотирова. Тя припомни, че в областния град има училище с преподаване на руски език с дълга история и сега се създава среда за надграждане.
„Уверен съм, че Центърът ще има обширна аудитория, той е обзаведен с модерна техника, а изучаването на чужди езици отваря врати и сродява. Ние високо ценим сътрудничеството със Стара Загора, с която Русия е дълбоко свързана“, се казва в специалното послание, което бе изпратил Анатолий Макаров, посланик на Русия у нас. 
 Икона на Света Богородица с младенеца подариха на новодомците от Софийския център. Регионалната библиотека пък получи сигнален екземпляр от албума „Освобождението на България“, съвместно издание на България и Русия.   Иванка Сотирова подари на руските гости реплика на Самарското знаме и албум на Стара Загора.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай