"Орфеево изворче" събира в Стара Загора 2000 малки таланти

Детският фолклорен празник е посветен по традиция на Деня на Тракия - 26 март, а 19-то му издание ще се проведе от 22 до 24 март

"Орфеево изворче" събира в Стара Загора 2000 малки таланти | StandartNews.com


  Рекорден брой малки таланти ще събере в Стара Загора Националният детски музикално-фолклорен конкурс "Орфеево изворче". Индивидуалните участници по народно пеене и народни инструменти  са над 500, а заедно с фолклорнитие групи и състави общият брой ще достигне 2000 човека, съобщиха днес организаторите  от Националния музикално- фолклорен съюз „Орфеево изворче“. Детският фолклорен празник е посветен по традиция на Деня на Тракия - 26 март, а 19-то му издание ще се проведе от 22 до 24 март. Малките таланти ще се надиграват, надсвирват и надпяват на четири сцени в Града на липите - народното читалище „Св. Климент Охридски 1858“, младежкия дом, регионалния исторически музей и залата на общинския фолклорен ансамбъл „Загоре“. Официалното откриване е на 23 март сутринта в салона на читалище „Климент Охридски 1858“, а на 24 март е гала-концертът на лауреатите. 
 Много са и наградите, които са предвидили за най-добрите организаторите и спонсорите на конкурса. Просветното министерство ще раздаде 18 едногодишни стипендии  и 18 еднократни парични помощи на даровити деца. Голямата награда на кмета на Стара Загора Живко Тодоров по традиция е за най-добрия участник или група, определена от специално жури. Награди на отличили се певци, музиканти и танцьори ще връчат и фондация „Български фолклор“, тракийското дружество „Одринска епопея, старозагорският Ротари клуб Стара Загора и др. Безплатно заснемане на аудио-видео клип и популяризиране на изявени участници е наградата на един от партньорите на конкурса - Фолк - ТВ.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай