Община откупува частни терени в името на бизнеса

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров е подписал договора за откупване на частни терени на територията на бившия Азотноторов завод в града

Община откупува частни  терени в името на бизнеса | StandartNews.com

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров е подписал договора за откупване на частни терени на територията на бившия Азотноторов завод в града, съобщиха днес от общината. Изкупуването на терените, които са част от пътната инфраструктура на теритотрията на бившия завод, стана възможно благодарение на подкрепата на правителството. То предостави на общината безвъзмездно 300 хил. лева, за да бъде променена собствеността на частните имоти. Казусът с ограничения достъп до частните улици, който затрудняваше близо 80 фирми, работещи в района на бившето АТЗ, възниква след приватизация на обособени части от завода. 
   По инициатива на старозагорския градоначалник през май премиерът Бойко Борисов се запозна на място с проблема и  разговоря с ръководствата на фирмите. Тогава е взето и решението за финансова помощ на общината от държавата за изкупуване на частните поземленит имоти с обща площ над 83 хил. кв. м. През юли местинтя парламент на старозагорци даде съгласието си за изкупуване на тези терени. Така  сделката, която ще стимулира местната икономика и ще даде възможност за инвестиции на фирмите, които са базирани в района на АТЗ, стана факт.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай