Община Г. Оряховица стимулира талантливи ученици

Общо 12 000 лв. са заделени в бюджета на община Горна Оряховица за тази година за стимулиране на постиженията на талнтливи ученици

Община Г. Оряховица стимулира талантливи ученици | StandartNews.com

Общо 12 000 лв. са заделени в бюджета на община Горна Оряховица за тази година за стимулиране на постиженията на талнтливи ученици. С финансови премии ще бъдат отличени призови класирания през тази учебна година на национално и международно ниво в състезания, които не са включени в националния календар, но са съизмерими с тях като представителност на участието, поясняват общинарите. Те припомнят, че от 2006 г. общината програма за насърчаване на творческите заложби на деца с изявени дарби, които се обучават в общинските училища.
 "Поощряването на децата, които са положили усилия и са се представили достойно при участието си в национални и международни състезания, дава добър пример на останалите, а това безспорно ще има положителен ефект за обществото като цяло", казва шефката на общинската дирекция „Образование, култура, младежки дейности и спорт“ Румяна Матеева.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай