Община Бургас осигури жилище на семейството, чийто дом изгоря навръ

. Новият им дом също е в кв. "Меден рудник". Жилището разполага с 3 стаи и кухня, оборудвани с всичко необходимо, включително отоплителни уреди и кухненска посуда.

Община Бургас осигури жилище на семейството, чийто дом изгоря навръ | StandartNews.com


  Община Бургас осигури жилище на семейството,
чийто дом изгоря навръх Коледа. Пенка, двете й невръстни деца, брат й и майка й ще посрещнат Нова година в ремонтирано и обзаведено общинско жилище, съобщават от общината. Новият им дом също е в  кв. "Меден рудник". Жилището разполага с 3 стаи и кухня, оборудвани с всичко необходимо, включително отоплителни уреди и кухненска посуда. Малките деца ще разаполат и с хубава детска стая. 
 Днес семейството е получило ключовете за апартамента и веднага е пренесло багажа си, за да посрещне Новата година в новия си дом. Семейството ще плаща преференциален наем и ще остане в апартамента, докато техният бъде ремонтиран. Доброволци вече са се  наели да помагат на Пенка. 
  От общината припомнят, че веднага след оповестяването на нещастието, сполетяло семйството, кметът на Бургас Димитър Николов е разпоредил на пострадалото семейство да бъде отпуснато общинско жилище.
Фото - община Бургас

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай