Национална диплома за отличничка от Враца

Церемонията по награждаването се състоя едновременно в цялата страна

Национална диплома за отличничка от Враца | StandartNews.com

Областният управител на Враца Малина Николова връчи Почетното отличие на Министерството на образованието и науката „Национална диплома“ за отличен успех и изявени способности в областта на науката, техниката и културата на зрелостничката от Випуск 2020 на ППМГ „Акад. Иван Ценов“ Зорница Христова. Високото признание е резултат от постигнатите успехи от ученичката през годините на нейното обучение. На ДЗИ тя получи най-високи оценки по БЕЛ и математика - 6,00. По време на цялото си обучение, още от VIII клас, показва задълбочени интереси към науката. Областният управител приветства безспорните постижения  на Зорница Христова, с пожелание да вдъхновява и младите хора на Враца да достигнат високите й успехи.

„За мен е чест да връча отличието „Национална диплома“ на Министерство на образованието и науката, като признание за твоите огромни усилия, постоянство и труд. Сигурна съм, че ще успяваш във всичко, защото имаш най-силното оръжие – знанието. Ти си една от 44-те зрелостници, които сте наша гордост и постигнахте успехите си, независимо от предизвикателствата на тази различна учебна година. Съдбата обича смелите, а смелост е да успееш, да си пръв в област Враца, да носиш честта и гордостта на своето училище - Природо-математическа гимназия  „Акад. Иван Ценов“. Надявам се да имаш успех във всяко едно свое начинание!“, пожела областният управител и връчи на отличената врачанска възпитаничка бронзова скулптура на Христо Ботев.

Церемонията по награждаването се състоя едновременно в цялата страна, като чрез видеоконферентна връзка министърът на образованието и науката Красимир Вълчев поздрави отличените 44 носители на престижната награда, учителите, директорите и началниците на Регионалните управления на образованието.

„Вие сте наистина най-успелите, най-мотивираните и проспериращи със знанието си ученици на своя випуск и съм сигурен, че ще продължите да се справяте и занапред блестящо. Зад Вашите успехи стои труда и на Вашите преподаватели, които заслужават да се гордеят с Вашите постижения“, заяви министър Вълчев.

За високите постижения, зрелостничката беше поздравена и от началника на Регионалното управление на образованието Галина Евденова. Успехите на Зорница са плод на упоритост, труд и постоянство, безспорен талант, в резултат на които тя има високи постижения на международно и национално ниво по математика и информационни технологии. Отличената възпитаничка на ППМГ ще продължи висшето си образование в България в областта на математическите науки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай