Неравност е причинила рали трагедията

Голяма трагедия се разигра в първото за годината автомобилно състезание по планинско изкачване "Благоевград"

Неравност е причинила рали трагедията | StandartNews.com

Голяма трагедия се разигра в първото за годината автомобилно състезание по планинско изкачване "Благоевград", а надпреварата бе прекратена във втория манш след инцидент, при който загина пилотът на "Грийн Фокс Моторспорт" Георги Георгиев - Геша.

Председателят на Българската федерация по автомобилен спорт Румен Дунев каза пред Нова, че загиналият състезател е бил с опит. По думите му състезанието не е отговаряло на европейски и световни стандарти.

„Не мога да кажа кой е виновен. Като състезател предупредих, че е възможен подобен инцидент. Познавам абсолютно всички трасета и мога да кажа, че съм експерт в планинския шампионат. В зоната на спиране, точно на това състезание, има неравност, която предпоставя колата към пързаляне”, посочи автомобилният състезател Косьо Йорданов.

„Аз отказах да се състезавам под флага на тази федерация. Ясно ми е, че тези хора са неспособни да се справят с такива ситуации и да предотвратяват инциденти. Бях на последния завой преди финала, където забелязах проблеми в организацията, които, ако ги нямаше, този инцидент нямаше да се случи”, добави състезателят Тодор Василев.

Той съобщи, че преди фаталното събитие се е случил друг инцидент - колата на пилот се е завъртяла. През това време никой не е вдигнал червен флаг, за да бъде спряно състезанието.

„Не можем да кажем с точност какво е причинило катастрофата. В момента предстои автотехническа експертиза. Ще се направи аутопсия на пилота, за да се провери дали не му е станало нещо. От клипове виждаме, че няма никаква реакция на състезателя веднага след финала”, обясни един от организаторите на ралито Александър Мановски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай