Класът на проф. Атанасов спечели Гран при

“Кръстьо Сарафов” и спектакълът “Хора с куфари” спечелиха Голямата награда на второто издание на Международния студентски фестивал “Данаил Чирпански”

Класът на проф. Атанасов спечели Гран при | StandartNews.com


   Класът на проф. Атанас Атанасов от НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов” и спектакълът “Хора с куфари” спечелиха  Голямата награда на второто издание на Международния студентски  фестивал “Данаил Чирпански”. Той се проведе за втора година в памет на нелепо загиналия млад старозагорски актьор от 5-ти до 9-ти април в Града на липите. Журито в състав американският и руски театровед и преводач Джон Фридман, френският режисьор Тиери Аркур и българският режисьор Явор Гърдев отличи със специални награди и още няколко участници на фестивала.
  Спектакълът  „Луди пари“ на Руския институт за театрално изкуство (ГИТИС) да получи награда за адаптация на класическа руска драма в съвременен контекст. Трупата на факултета за драматични изкуства в Университет „Св. Св. Кирил и Методий“, Нова Македония и спектакълът им  „Мама му ебем, кой започна пръв“ бяха отличени със специална награда за създаване на театрално пространство извън рамките на времето. „Убийство” на театралния департамент на Израелския университет в Тел Авив взе награда за смелостта да изкаже силна морална позиция от сцената. Студентите от Полския университет за кино, телевизия и театър в Лодз и  представлението м „Треска“ заслужиха награда за способността им да работят като група, без да губят своята индивидуалност и за музикалните си умения. Грамоти и статуетка за специално участие получиха и гостите на фестивала от Великобритания - Алехандро Постиго за спектакъла “Копла Кабере” и студентите от Музикалния колеж на Лондон за мюзикъла “История на насилието”.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай