Над 1000 получават топла храна в Стара Загора

Осигурява се топла за храна за възрастни и деца

Над 1000 получават топла храна в Стара Загора | StandartNews.com

Всеки ден над 350 самотно живеещи възрастни хора от община Стара Загора получават топла храна от домашния социален патронаж, съобщи директорът Гергана Тодорова. Службата работи на пълен капацитет и помага на възрастни хора не само в града, но и в селата от общината. „За възрастните хора е изключително важно да получават топла и вкусна храна. Това, че тя се доставя до дома им е голямо улеснение за нашите потребители, защото повечето от тях са лежащо болни и  в невъзможност да се движат. Храната се приготвя по предварително изготвено меню“, обяснява Тодорова.

Всеки работен ден около 160 души ползват услугите и на Диетичния стол в Стара Загора. Половината от тях получават храната си на място, а на останалите се доставя до дома, информира управителят Наташа Митева. На телефон 0885 363 077 всеки нуждаещ се може да направи заявки за топла храна, като доставката ще бъде извършена на следващия работен ден.

Много възрастни хора се възползват и от услугата за доставка на пакетирани храни и медикаменти. На телефон 0885 382 233 всеки делничен ден от 9.00 до 17.00 часа могат да се обаждат самотноживеещи възрастни хора, болни или трудноподвижни, за да подадат заявка. Те трябва да предоставят на служителите списък с хранителни продукти или рецепта за лекарствата, както и средства за закупуването им. При доставката служителите удостоверяват стойността на закупеното с касова бележка. Не се приемат заявки за пазаруване по промоции на големите търговски вериги, купува се от близки магазини. Доставката на топла храна и храни и лекарства от първа необходимост се извършва от три екипа от по двама служители..

Над 600 са децата, които ежедневно обслужва Детска кухня. Услугата могат да ползват деца на възраст от 10 месеца до 3 години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай