На пейки със стихове отдъхват бургазлии

Пейки във формата на разгърнати книги със стихове на любими бургаски поети посрещат минувачите на площад „Тройката“ в морския град в навечерието на 24 май

На пейки със стихове отдъхват бургазлии | StandartNews.com

 Пейки във формата на разгърнати книги  със стихове на любими бургаски поети посрещат минувачите на площад „Тройката“  в морския град в навечерието на 24 май. Пейките представят чувството на авторите им за живота в нашия град. Това каза Радосвеста Стюард, която е част от организаторите на инициативата. 
 Едната от пейките е посветена на барда на Бургас Христо Фотев, като поета е представен и през очите на бележития художник Стоян Цанев."
Другата разгърната книга е посветена на младата поетеса Петя Дубарова, която ни напусна преди да разцъфне таланта и. Още две такива пейки ще бъдат монтирани до десетина дни на магазията в Бургас, издадоха в аванс инициаторите.
  Пейки със стихове са планирани и в района на филиала на Националната художествена академия. По общо мнение това е прекрасно място, където бургазлии да се задържат по-дълго време с книга в ръка и да си припомнят емблематични стихове на своите любими поети.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай