Проверяват училищата за наркотици

Полицията в Пловдив е започнала системни акции в училищата в областта

Проверяват училищата за наркотици | StandartNews.com

Пловдивската полиция е започнала системни акции срещу наркоразпространението в училищата. Акцията се провежда във всичките 18 общини на областта като проверките се извършват около училищата. Има и задържани.

До момента са проверени 85 учебни заведения. Пред шест от тях са задържани ученици между 15 и 17-годишна възраст, в които са открити наркотични вещества - амфетамини, екстази и хашиш.

“Държането на наркотични вещества е тежко престъпление, което се наказва, както с лишаване от свобода от 1 до 6 години, така и с глоба от 2 до 10 хиляди лева”, заяви Атанас Илиев - прокурор от Районна прокуратура – Пловдив.

24-годишен младеж е задържан в ареста с амфетамин. Досъдебно производство е образувано и срещу 17-годишен ученик, държал в себе си марихуана, която се опитал да изхвърли при появата на полицията. В района на Трето районно е спипан друг ученик с амфетамин и хашиш. Всички задържани ученици са от езиковите гимназии в града.

Проверките ще продължат минимум два-три пъти седмично, докато се справим с наркоразпространението в района на учебните заведения на територията на област Пловдив, добави ст. комисар Йордан Рогачев - директор на ОДМВР-Пловдив.

От прокуратурата припомнят, че наказателна отговорност се носи и за притежание на еднократна доза.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай