Мразотека събира малки и големи в Шумен

Ледена пързалка е разположена върху мултифункционално игрище в парк „Студентски, с естествен лед от 10 см, има и трибуна за зрители с 90 места

Мразотека събира малки и големи в Шумен | StandartNews.com

 Ледена пързалка  ще радва и тази зима малки и големи в Шумен. Тя е 420 кв. м, разположена върху мултифункционално игрищ в парк „Студентски, с естествен лед от 10 см, има и трибуна за зрители с 90 места“, представи днес ледения парк в ефира на Радио Шумен мениджърът Константин Димитров. Първото голяма събитие, което ще събъре любителите на ледените спортове е наречено "Мразотека". В перспектива организаторите искат да привлекат деца, които имат желание да упражняват фигурно пързаляне и балет на лед и постепенно да създадат детска школа. Имало идея и за създаване на  аматьорски клуб за хокей на лед.  Ледената пързалка разполага с кънки под наем, но всеки можел да ползва и свои. Трима инструктори пък ще помагат на начинаещите на деца и възрастни да се пързалят.
Пързалката ще функционипа до края на март догодина. Ще работи всеки ден от 10 до 22 ч Официалното откриване е утре привечер.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай