Мълнии подпалиха Родопите

До момента са спасени 200 дка смесена гора

Мълнии подпалиха Родопите | StandartNews.com

Площта на пожара към 08,00 тази сутрин е 15 дка

Мълнии подпалиха пожари в Родопите. На 7 юли в 17,05 часа е получен сигнал за пожар на сухи треви в горския фонд в землището на село Хвойна, собственост на Държавно горско стопанство. Предполагаемата причина е мълния, съобщи Областната дирекция на МВР - Смолян.

Площта на пожара към 08,00 тази сутрин е 15 дка. До момента са спасени 200 дка смесена гора. Произшествието е локализирано от един екип на РСПБЗН - Чепеларе, като пожарогасенето продължава до пълното погасяване и днес.

На 5 юли е горял и пожар в компресорна станция на рудник, собственост на "ГОРУБСО" АД Мадан в кв. "Батанци" на Мадан. Пожарът се е разразил на площ от 50 кв. м. Причината също е мълния, уточниха от полицията. Унищожен е един компресор, електрическо табло и около 10 м кабели за високо и ниско напрежение. Спасена е сградата и един компресор.

На 4 юли е горяло дърво, поразено от мълния, в района на село Борие, местността Ливадата в имот, собственост на 40-годишен мъж. Екип на РСПБЗН-Рудозем е посетил и ликвидирал произшествието в заварените граници.

На 04.07.2019 г. от около 16:30 ч. до около 17.30 ч. на територията на Смолян и КК „Пампорово“ падна интензивен дъжд, придружен с градушка и силен вятър, в резултат на което в ОЦ при РДПБЗН-Смолян се получиха редица сигнали за наводнени площи. Екипи на РСПБЗН реагираха на повечето, които бяха с пряка опасност за живота и здравето на хората, както и тези, които биха предизвикали големи материални щети.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай