Кърджали и Мейджоу, Китай подписаха Меморандум за сътрудничество

Меморандумът обхваща областите градско управление, инвестиции, туризъм и спорт

Кърджали и Мейджоу, Китай подписаха Меморандум за сътрудничество | StandartNews.com

Меморандум за сътрудничество между община Кърджали и китайската община Мейджоу бе подписан на 18 март, съобщи кметът на Кърджали Хасан Азис. Това е станало по време на неговото 4-дневно посещение в азиатската държава.
„Поканата беше за проучвателно посещение, но то прерасна в официално, тъй като в хода на визитата стигнахме до общото решение, че можем да подпишем и Меморандум за сътрудничество в областта на градското управление, инвестициите, туризма и спорта”, обясни градоначалникът.
В китайската община с население 5,5 млн. жители Хасан Азис е успял да посети 12 фабрики и заводи в сферата на машиностроенето, електрониката, фармацефтичната промишленост. Проведени са и много срещи и разговори с потенциални партньори. „Положих усилия да предизвикам интереса към Кърджали, изтъквайки, че се намира на трансграничен коридор № 9 и в близост до Гърция и Турция”, обясни Хасан Азис.Той подчерта, че по време на срещите е представил възможностите за бизнес в Кърджали като е отправил покана към китайските инвеститори да гостуват и на място да обсъдят бъдещо сътрудничество в областта на машиностроенето, елекрониката и електротехниката. Домакините са проявили много голям интерес и към спортната база, с която разполага Кърджали, с възможностите за обмяна на футболисти, включително и на треньори.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай