Кърджали чества 182 години от рождението на Апостола

Кметът Хасан Азис поднесе цветя пред паметника на Васил Левски

Кърджали чества 182 години от рождението на Апостола | StandartNews.com

С гражданско поклонение в Кърджали бяха отбелязани 182 години от рождението на Васил Левски. С поднасяне на венци и цветя пред паметника на Апостола на свободата кърджалийци почетоха големия възрожденец и идеолог на национално-освободителното движение.

Своя съвременен поглед за великото дело на Апостола представиха Естела Москова и Фуад Расим от журналистически клуб при СУ”П. Р.Славейков”, колективен член на Общински комитет ”Васил Левски”. „Честването на Левски трябва да бъде всеки ден, да знаем историята си и да помним това, което великите хора като него са сторили за Родината си... Честването на Левски е празник, който трябва да се случва в съзнанието ни”, сподели Естела Москова. За Фуад Расим Апостола  ще бъде винаги част от неговото бъдеще. Момчето призова в името на Левски да изправим главите си, да си поставим хуманни и родолюбиви цели и да се борим за тяхното постигане.
       
В тържествената церемония по случай 182 години от рождението на Васил Левски участваха кметът община Кърджали Хасан Азис, неговите заместници, енорийският свещеник отец Петър Гарена, председателят на Общинския съвет Раиф Мустафа, областният управител Никола Чанев, представители на РУО, на Военния клуб, обществени организации и политически партии, граждани.
      
Всички те поднесоха венци и цветя пред паметника на Васил Левски. Цветя бяха положени и от името на председателя на НС Цвета Караянчева, народния представител от ДПС Адлен Шефкед, областния управител Никола Чанев, Тракийско дружество ”Тракийско сърце”.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай