Красавица се посвети на грижата за бездомни четириноги

"Да дадем топлина с едно легло за бездомничета и нека тя се върне в сърцата ви“, зове бившата Царица Роза Симона Петкова

Красавица се посвети на грижата  за бездомни четириноги | StandartNews.com


   "Да дадем топлина с едно легло за бездомничета и нека тя се върне в сърцата ви“  - така са нарича кампанията, която инициира казанлъшката красавица Симона Петкова, Царица Роза - 2011 година. След нейния емоционален призив в социалните мрежи само за няколко дни  тя е събрала близо 40 легълца и топли постелки за  бездомни или настанени в приюти малки кученца, съобщи електронния сайт kazanlak.com.
  Симона, която е дипломиран юрист, от няколко години се е посветила на каузата за защита на бездомните животни. С различни инициативи тя се старае да помага за лечение на болните животни или за осигуряване на средства за храна и по-добри условия за живот на изхвърлените четириноги. През лятото на миналата година по инициатива на Симона и нейната приятерка Ивелина Недкова от „Анимал хоуп“ за първи път на казанлъшкия Празник на розата дефилираха бездомни животни от общинския приют в Казанлък. Идеята бе те да си намерат стопани и на две от тях щастието настина се усмихнало.
 Кампанията "Да дадем топлина..."  са подкрепили още дузина български красавици като Светлана Гущерова, както и от много добри и отзивчиви хора като дизайнерът Панче Димитров.
Днес креватчета и топлите ватирани постелки ще бъдат дарени в един от приютите за бездомни животни на Пловдив, където от години живее Симона.
Фото - kazanlak.com
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай