Коронавирус в семейството на Владимир Москов

Съпругата му е дала положителен тест

Коронавирус в семейството на Владимир Москов | StandartNews.com

Кметът на Гоце Делчев Владимир Москов е под карантина в дома си, след като съпругата му във вторник е дала положителен тест за коронавирус, съобщи в. "Струма".

„Освен мен и малката ни дъщеря е под карантина”, потвърди вчера Москов. Моят и тестът на дъщерята са отрицателни за COVID-19, а и нямаме никакви симптоми на заболяването. Съпругата ми също е добре. И тримата сме си у дома. Докато съм под карантина, ме замества Валери Сарандев“, каза още градоначалникът.

Съпругата на Москов - Мария Москова, от 13 г. е преподавател по химия в НПГ „Димитър Талев“ в Гоце Делчев. „Не е ясно къде се е заразила, тъй като тя е от преподавателите, които най-стриктно спазват противоепидемичните предписания”, коментира директорът на гимназията Мария Георгиева.  В учебното заведение други болни преподаватели няма, преди време наша колежка се разболя и дори лежа в болницата, но вече е здрава и след няколко дни я чакаме да се върне на работа. В гимназията под карантина в момента е само 11 „а” клас заради болно момче в паралелката“, каза Георгиева.

Поради многото случаи на заболели в общината на 20 октомври, в последния си работен ден преди излизане в карантина, Владимир Москов забрани за срок от 14 дни провеждането на групови празненства на закрито, многолюдни сватбени тържества и наложи вечерен час за непълнолетните.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай