Кметът на Казанлък се срещна с Футболен клуб „Розова долина“

Кметът на Казанлък към ФК „Розова долина“: Купата трябва да вдъхновява младите!

Кметът на Казанлък се срещна с Футболен клуб „Розова долина“ | StandartNews.com

Кметът Галина Стоянова се срещна днес в Зала 6 с победителите от Футболен клуб „Розова долина“, които за първи път в историята на казанлъшкия футбол тази година донесоха Купата на футболната аматьорска лига в Казанлък. „Вие доказахте, че сте истински герои, казанлъчани и родолюбци!“, поздрави тя Розите. За демонстрираната голяма подкрепа на Кмета Президентът на клуба Георги Мермеклиев изрази желанието на момчетата да й подарят купата, но тя я върна: „Тази купа трябва да я вижда всеки, който влиза да тренира на стадиона! Тя трябва да вдъхновява младите. Ще направим специално място на славата на ФК„Розова долина“, за да Ви дава хъс!“, заяви Галина Стонова.

Старши треньорът Атанас Апостолов разказа, че за успеха са помогнали добрата подготовка и разузнаване на противника, не са липсвали и критични моменти, но момчетата са се справили. Помощник-треньорът Милен Христов припомни случайна среща с Галина Стоянова преди заминаването, на която той дава обещание, че ще донесат купата в Казанлък – удържано обещание, което предизвика усмивки.

„Винаги сте имали подкрепата на Общината и винаги ще я имате!“, заяви Кметът Галина Стоянова към Розите. В знак на уважение и висока оценка за постигнатото, от името на цялото общинско ръководство тя награди всяко от момчетата във футболния отбор с Почетен плакет с изображение на Златната маска на цар Терес, открита в могила „Светицата“.

 

Участниците в срещата коментираха и успеха на по-малките – успешните баражи и късметлийския жребий за участие на Детско-юношеската школа в елитната група на България. „Най-важно е младите да знаят, че от „Розова долина“ могат да влязат в А група!“, подчерта Георги Мермеклиев и отбеляза подмладения футболен състав.

„Благодарим Ви от сърце! Бъдете здрави, все така целеустремени, силни и непобедими!“, пожела Кметът на Розите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай