Хиляди се стичат на Кръстова гора

Тази вечер започват богослуженията на открито пред централния храм „Покров Богородичен“

Хиляди се стичат на Кръстова гора | StandartNews.com

В навечерието на един от 12-те големи християнски празници - Въздвижение на Светия кръст Господен, по-популярен като Кръстовден, хора от цялата страна отиват на Кръстова гора, където се съхранява частица от Светия кръст Господен.

Тази вечер започват богослуженията на открито пред централния храм „Покров Богородичен“. Вярващите идват преди празника, който е утре, за да пренощуват на святото място, където от октомври 2009 година се съхранява частица от Светия кръст Господен“.

„В момента има много богомолци, християни, които са дошли два дена по-рано за празника. Хората ги води частицата от Честния и животворящ кръст. Богомолният народ да се помоли, да се поклони“, каза игуменът на Кръстова гора архимандрит Висарион.

Богослужението започва тази вечер пред централният храм „Покров богородичен“.

„Празничната вечерня ще започне от 19 часа, която ще отслужи Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит, а от 23 часа ще започне утринното богослужение и от 24 часа Светата Божествена литургия. Пожелавам на всички православни християни, на целия български народ Честният и животворящ кръст да ги закриля, да ги осенява и да ги пази. Честит и благословен да бъде празникът!“

Утре от 7,30 часа е водосветът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай