Избират членове на Съвета на децата в Благоевград

Започва процедурата по избор на нови членове на Съвета на децата

Избират членове на Съвета на децата в Благоевград | StandartNews.com

В община Благоевград започва процедура за избор на нови членове на Съвета на децата. Срокът за подаване на кандидатури е до 24 май 2019 година, като те трябва да бъдат изпращани на имейл [email protected].
 
Документите за кандидатстване са по образец и могат да бъдат изтеглени от сайта на общината www.blgmun.com.
Кандидатурите трябва да бъдат на деца до 18-годишна възраст и да обхващат критериите активност, креативност, толерантност, ангажираност към обща кауза, умение за водене на преговори и участие в групови дискусии, ориентираност към резултати, както и да притежават организаторски умения. Необходимо е да има доказани умения да работи, мотивира и обединява децата от областта, умение за изказване на позиция от името на други деца. Освен това трябва да има и възможност за пътуване без придружител /не се отнася за деца от уязвими групи, които имат нужда от подкрепа/.

Комисия, съставена от експерт от общинска администрация, представител на местните медии, общински съветник, представител на бизнеса, представител на социална услуга ще разгледа предложените кандидатури. Тя ще изготви предложение, съдържащо 3 кандидатури за членове на Съвета по всяко направление, класирани в низходящ ред. Предложенията ще бъдат предоставени на кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов. Процедурата ще приключи до 15 юни 2019 година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай