Инспектират проекти, финансирани с европейски средства в мините

Задоволство от видяното и изпълнението на проектите, финансирани с европейски средства на територията на "Мини Марица-изток” е изразила делегация на Европейската комисия и Европейската банка за възстановяване и развитие, която днес посети въгледобивното д

Инспектират проекти, финансирани с европейски средства в мините | StandartNews.com


   Задоволство от видяното и изпълнението на проектите, финансирани с европейски средства на територията на "Мини Марица-изток” е изразила делегация на Европейската комисия и Европейската банка за възстановяване и развитие, която днес посети въгледобивното дружество. Инспекцията е оценила напредъка на проекта за изграждане на модерни роторни многокофови багери, финансирани от Фонд „Козлодуй“. Стойността на проекта е 25 848 663 евро, от които поливината са безвъзмездна помощ от Международния фонд „Козлодуй”.
  Представителите на ЕК, ЕБВР, на фонда и експерти от енергийното министерство са посетили монтажната площадка на двата нови роторни багера - KWK-2000 и KWK-400L, които конструктивно вече били завършени. В момента се извършвало дооборудването им и подготовката за пуска на електроинсталацията на съоръжението. Гостите са посетила  и диспечерския център на дружеството, където се запознали с работата на системите за енергиен мениджмънт и он-лайн контрола на тежкото минно оборудване.
 Експертите са разгледали и част от изградените с грантово споразумение подстанции на територията на минния комплекс по проект за рехабилитация на енергийната ефективност в комппанияга.
   Посещението е планирано и е включено в ангажиментите на въгледобивното дружество към банката и фонда, посняват от ръководството на мините. Следващата подобна визита се очаквала за пуска на новите багери, които след завършването на монтажа, ще се придвижат на собствен ход до местоназначението си в рудник "Трояново- север".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай