Граждански патрули срещу боклука

Битката с незаконните сметища приоритет на ръководството на община Родопи

Граждански патрули срещу боклука | StandartNews.com
  • Битката с незаконните сметища приоритет на ръководството на община Родопи

Граждански патрули ще обикалят и ще следят следят за незаконни сметища в община Родопи, обявиха кметът и зам.-кметът Павел Михайлов и Владимир Маринов. Те уточниха, че за целта трябва да бъдат изменени общинските наредби.
По думите на зам.-кмета Владимир Маринов патрулите ще действат като общинска охрана и при всеки случай веднага ще сезират полицията и прокуратурата, Съобщи Дарик нюз. Освен това те ще могат и да съставят актове на нарушителите.

Преди две седмици в землището на село Ягодово, община Родопи, беше разкрито незаконно частно депо за строителни отпадъци. Собственикът на депото добивал инертни материали, а в котлованите били загробвани боклуците. Те били теглени и мерени с кантар, а за депонирането им се прибирала такса, в пъти по-малка от тази на общинските сметища край Асеновград, Цалапица и Първенец. Депото съществува от 2011 година, уточни зам.-кметът Маринов. Той посочи, че предстои да се проведе съвместна среща с областния управител Дани Каназирева и ръководствата на ОД на МВР Пловдив и прокуратурата, за да се набележат мерки във връзка с това депо.

„Борбата с незаконните сметища е приоритет на новото ръководство на община Родопи, ще бъдем безкомпромисни, категорични бяха Михайлов и Маринов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай