Градският транспорт в столицата с лятно разписание

Лятното разписание предвижда с около 20 процента да се намали транспортът заради намаляването броя на пътниците заради отпуските

Градският транспорт в столицата с лятно разписание | StandartNews.com

От 1 юли 2019 година влиза в сила лятното разписание в столичния градски транспорт. То ще важи до 30 август 2019 г. Всяка година в този период се прави смяна на разписанията. Това е свързано с намаляването броя на пътниците заради сезона на отпуските. Лятното разписание предвижда с около 20 процента да се намали транспортът, обясни инж. Антон Деспотов, директор на дирекция „Обществен транспорт“ в Центъра за градска мобилност.

При най-често използваните линии увеличаването на интервала на движение на колите от обществения транспорт ще е възможно най-малко.  Ще има промени в обичайния режим и за линиите, които минават през улици в ремонти като бул. „Линкълн“, където се работи по третия лъч на метрото.

През летния сезон ще се извършват и текущи ремонти по релсовите пътища, вече се работи по подмяната  в кв. „Орландовци“. Очаква се това лято да се прави ремонт на пътя в участъка на бул. „България“ между "Черни връх" и „Гешов“.  Движението на трамвая няма да бъде засегнато,  но при автобусите ще има промени. ЦГМ има грижата да ги обяви преди старта на ремонта, а гражданите ще могат да се информират за всички подробности от интернет страницата на дружеството https://www.sofiatraffic.bg/bg/common .

Добре е столичани и гостите на София да знаят, че когато чакат градски транспорт и се ориентират за пристигането му от електронните табла на спирките, разминаванията и промяната във времето се получават основно от престоя на превозните средства в задръстванията, допълни инж. Деспотов. Когато е обявено, че автобусът, например пристига след 2 минути, а той заради задръстване или ПТПП престоява на едно място примерно 5 или 10 минути, няма начин това да не генерира закъснение и да не доведе до промяна в предварително обявеното разписание.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай