Галерия дари луксозни албуми на университет

Галерия дари луксозни албуми на университет | StandartNews.com

Галерия "Възраждане" – Пловдив дари на Югозападен университет „Неофит Рилски" в Благоевград 27 луксозни издания на албуми и каталози, в които е представена информация за авторите и творбите, с които тя работи. Сред тях е и скулпторката Анна Покровнишка, преподавател във Факултета по изкуствата към ЮЗУ. Подробна информация за нея и произведенията й е поместена в юбилейния албум за 20-годишнината на Галерия "Възраждане".

Луксозните издания получи деканът на Факултета по изкуствата проф. д.изк.н. Йордан Гошев при представянето на изложбата „20 години галерия „Възраждане"- старинен Пловдив". Експозицията включва над 80 творби – живопис, графика, рисунка, малка пластика, от 50 изявени български майстори и талантливи художници от страната. Анна Покровнишка участва в изложбата с две творби – „ONE BETWEEN TWO" и „ Жена с птица", които представят общуването и отношението между мъжа и жената.

Галерия „Възраждане" е създадена на 5 септември 1995 г. Ръководи се от Красимира и Сим Алексиеви, които работят предимно с утвърдени автори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай