Фестивал "Изкуство и култура” започна във Видин

В продължение на три дни посетителите ще се наслаждават на различни по характер събития на открито

Фестивал "Изкуство и култура” започна във Видин | StandartNews.com

Във Видин се провежда фестивалът „Изкуство и култура.” Той се организира от сдружение „Институт за териториални иновации и сътрудничество в рамките на проект „Активно изкуство за атрактивен туризъм”. Фестивалът е пилотен проект, финансиран по програма ИНТЕРРЕГ Румъния-България и ще продължи три дни.

"За мен е изключително удоволствие да присъствам на откриването на фестивала "Изкуство и култура", който се провежда на обновения площад във Видин, на брега на река Дунав - реката, която ни свързва”, каза в приветствието си при откриването на фестивала областният управител Албена Георгиева. "Искам да поздравя всички производители, които в рамките на три дни ще популяризират нашето прекрасно и богато културно-историческо наследство. Радвам се, че Видин е домакин на тази проява", каза още Георгиева.

С приветствие към всички присъстващи на откриването на фестивала се обърна и кметът на община Видин Огнян Ценков.

На обновения площад "Бдинци" са разпънати изложбени шатри и в рамките на три дни посетителите ще се наслаждават на различни по характер събития на открито. За доброто настроение на всички, организаторите са подготвили и богата музикална програма.

В последния фестивален ден художници от страната ще представят своите творби с природни и културни забележителности от трансграничния регион.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай