Фестивал "Ах! Паламуда" ще се вихри през уикенда в Ахтопол

Традиционните есенни празници в морския град се провеждат под мотото "Паламудени вдъхновения и странджански седенки".

Фестивал "Ах! Паламуда" ще се вихри през уикенда в Ахтопол | StandartNews.com

Четвъртото издание на фестивала "Ах! Паламуда" ще се проведе през уикенда Ахтопол. Традиционните есенни празници в морския град се провеждат под мотото "Паламудени вдъхновения и странджански седенки". 
"Паламудът е патрон и символ на празниците, защото е символ на благоденствието. Тези празници са наречени за благоденствие, за здраве, за сполука и наслука на хората",  каза един от организаторите, Катя Съева от сдружение „Лумен“.
  Множество творчески ателиета и работилници, кулинарни ателиета, презентации, прожекции на документални филми, изложби и концерти включва програмата. Специални гости ще бъдат певицата Радостина Йовкова, солист на ансамбъл "Филип Кутев", и странджанския певец Костадин Михайлов. Във фестивалните вечери са предвидени концерти и на съвременни рок-банди.
  Хотелиери и собственици на къщи за гости в Ахтопол очакват гостопримено последните туристи за това лято. Фестивалът "Ах, паламуда!" е поредната стъпка за утвърдждаването на Ахтопол като притегателно място за почитателите на специализирания туризъм. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай