Европейски ден без загинали на пътя в област Видин

„Обичам семейството си! Да го пазим на пътя!“ е мотото на тазгодишната кампания

Европейски ден без загинали на пътя в област Видин | StandartNews.com

Днес в България и във всички страни, членки на ТИСПОЛ, се провежда операция EDWARD (European Day Without A Road Death) - Европейски ден без загинали на пътя.

„Обичам семейството си! Да го пазим на пътя!“ - това е мотото на тазгодишната кампания и е в контекст на Решение на Министерски съвет, с което 2019 е обявена за година на активна работа по опазване живота и здравето на участниците в движението по пътищата с наслов „Пази семейството си на пътя!“ Инициативата е на ТИСПОЛ – Европейската мрежа на службите на пътна полиция. Тя се провежда за четвърта поредна година, като целта е да се обърне внимание на водачите да са по-внимателни на пътя и в този ден да няма загинали при пътни инциденти.

Областна администрация Видин се присъединява към апела да бъдем отговорни към себе си и останалите участници в движението по пътищата, да изпълним обещанието за по-добра култура на движение не само на 26-ти септември, но и всеки друг ден.

Главен координатор на операция EDWARD на територията на Република България е Главна дирекция „Национална полиция“.

Информация за международната операция и почасови данни за пътните инциденти на днешния ден, на територията на България, е достъпна на адрес: https://mvr.bg/opp

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай