Дядо Киприан - отново на диригентския пулт

Негово високопреосвещенство ще дирижира предвеликденски концерт на 1 март

Дядо Киприан - отново на диригентския пулт | StandartNews.com

 Старозагорският митрополит Киприан отново ще се качи на диригентския пулт на сцената на Старозагорската държавн опера. Негово високопреосвещенство ще дирижи предвеликденски концерт на 1 март, организиран от Ротари клуб – Стара Загора, съобщи за електорнния сайт dolap.bg вицепрезидентът на клуба Николай Колев. Концертът е благотворителен, средствата от него ще бъдат  за реализацията на два проекта - съвременно издание на книгата „Културно-историческото наследство на Стара Загора“, съвместно с община Стра Загора и регионалния исторически музей, и закупуване на апаратура за превенция и профилактика на раковите заболявания в сътрудничество с онкоцентъра на Стара Загора.
  Концертната програма съдържа, уверютюри, арии и хорови партии от популярн опери. Солисти ще бъдат Калуди Калудов, Анна Дитри, Емилия Иванова и Николай Моцов, с участието на хора и оркестъра на Старозагорската опера.
 Ше бъде изпълнена и ораторията за духовно лице, солисти, смесен хор и оркестър "Моление“ от Найден Андреев . Ораторията прозвуча за първи път на откритата сцена на мемориалния комплекс „Бранителите на Стара Загора“ на 31 юли 2018 г. при отбелязавнето на 141 години от епичните боевете за Стара Загора по време на Руско-турската освободителна война 1877/1878 г.Тогава митрополит Киприна дирижа величественото изпълнение на ораторията под открито небе от няколко певчески състава. 
Фото - долап.бг
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай