Дъщеря хранила майка си с храната на котките

Баба Марийка. на 86 г.била държана в ледено студена стая повече от година от починалата си дъщеря Снежина.която я хранила с попара от хляб, натопен в храната на котките.

Дъщеря хранила майка си с храната на котките | StandartNews.com

Старица е била държана заключена от родната си дъщеря повече от година в една стая в родния си дом в златаришкото село Росно и е била хранена с храната на котките. Покъртителната история е разказал кметският наместник на селото Пенка Конакчиева пред електрония сайт Янтра днес.
 Всичко излязло наяве,  когато дъщерята на 86-годишната Марийка Станчева – Снежина, починала  в края на миналата година в областната болница във Велико Търново. Тъй като никой от близките и не искал да дойде и да прибере трупа, от болницата се обадили на местните власти да потърсят роднините на починалата Снежина. Когато кметицата Пенка Конакчиева, отишла в дома, тя заварила там сина на починалата, а в една от стаите била заключена нейната майка, 86-годишната баба Марийка. Пред дошлите старицата обяснила, че била държана под ключ в ледено студената стая повече от година от починалата си дъщеря Снежина. Тя не я пускала да излиза извън стаята и къщата. Вземала пенсията на майка си с пълномощно, а я хранела с попара от хляб, натопен в храната на котките. Освен това по думите на бабичката  дъщеря и редовно я биела. До 2017 г. баба Мариййка живеела в Пловдив при сина си, който обаче починал. Тогава тя била взета от дъщеря си Снежина, която обещала да я гледа в село Росно. Вместо това злата щерка със заплахи принудила майка си да продаде всичките си ниви и жилището в Пловдив и прибрала парите. Както става ясно, за благодарност се отнясяла към нея като с животно 
  Клетата старица е била настанена за лечение в болницата във Велико Търново. Имала измръзвания от първа и втора степен по краката и вероятно щяло да се наложи операция.След намесата на кмета на община Златарица, след изписването си от болницата баба Марийка ще бъде веднага настанена  в старческия дом в града.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай