„Добър стопанин бъди, след кучето си почисти“ стартира в Ст. Загора

Инициативата „Добър стопанин бъди, след кучето си почисти“ стартира днес в най-големия парк в Стара Загора

„Добър стопанин бъди, след кучето си почисти“ стартира в Ст. Загора | StandartNews.com

Инициативата „Добър стопанин бъди, след кучето си почисти“ стартира днес в най-големия парк в Стара Загора – „Митрополит Методий Кусев“. 20 табелки, приканващи за почистване след разходка на домашните любимци, бяха поставени по различни алеи на Аязмото.

Предстои такива да  бъдат разположени и из другите паркове и градини в града, уточниха инициаторите на кампанията от „Кучилище – Стара Загора“. „Благодарим на народния представител Радостин Танев за подкрепата, както и на Община Стара Загора“, каза председателят на организацията Ганка Добрева. Тя сподели, че идеята е дошла след публикации в популярната група в социалната мрежа „Попитай кмета на Стара Загора“ и бързо е събрала съмишленици и доброжелатели.

Слънчевото време допринесе както за поставянето на табелките, така и за истинско забавление за деца и кучета. Десетки стопани на четирилапи компаньони се насладиха на майсторски демонстрации на възпитаници на „Кучилище“.

За всички, включили се в събитието, имаше и подарък – екологични торбички за отпадъци, които да улеснят стопаните, но и да са щадящи към околната среда. Присъстващите имаха възможност и да закупят благотворителните календари на организацията, които събраха 12 известни старозагорци със своите любимци, а средствата са в полза на Общинския приют за безстопанствени животни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай