Вторник,

Депутат предлага да не се работи на празника на Разград

От: Администратор -
A
A
A

Депутат от Разград иска празникът на града да бъде обявен за неработен ден. Народният представител от ГЕРБ Михаил Тодоров започва подписка с искането 28 януари, когато лудогорският град чества Освобождението си, гражданите да са в почивка.

„Така ще отбележим по достойство важната дата в местната ни истроия, ще отдадем заслужена почит на хората, които са допринесли за Освобождението на Разград, а гражданите ще имат възможност да се включат в многобройните събития от празничния календар в този ден.", обясни Тодоров.

Депутатът стартира подписката в своята приемна в офиса на ГЕРБ. Той призна,че ако инициативата му не събере достатъчна подкрепа от местната общност, ще оттегли предложението си. Михаил Тодоров обаче отказа да назове в цифри критичния брой подписи, които биха го мотивирали да предложи на общинския съвет исканата промяна.

Идеята градският празник да е неработен ден не е нова за страната. Много общини като Варна, Силистра, Плевен, Благоевград, Кюстендил вече са обявили за почивен ден датите на своите празници. Във Враца даже почивните дни са два – на първи и втори юни, когато са нацоиналните тържества, свързани с гибелта на Христо Ботев на връх Вола, припомни народният представител.

Тагове:

Препоръчани новини

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички