Депутат предлага да не се работи на празника на Разград

Депутат предлага да не се работи на празника на Разград | StandartNews.com

Депутат от Разград иска празникът на града да бъде обявен за неработен ден. Народният представител от ГЕРБ Михаил Тодоров започва подписка с искането 28 януари, когато лудогорският град чества Освобождението си, гражданите да са в почивка.

„Така ще отбележим по достойство важната дата в местната ни истроия, ще отдадем заслужена почит на хората, които са допринесли за Освобождението на Разград, а гражданите ще имат възможност да се включат в многобройните събития от празничния календар в този ден.", обясни Тодоров.

Депутатът стартира подписката в своята приемна в офиса на ГЕРБ. Той призна,че ако инициативата му не събере достатъчна подкрепа от местната общност, ще оттегли предложението си. Михаил Тодоров обаче отказа да назове в цифри критичния брой подписи, които биха го мотивирали да предложи на общинския съвет исканата промяна.

Идеята градският празник да е неработен ден не е нова за страната. Много общини като Варна, Силистра, Плевен, Благоевград, Кюстендил вече са обявили за почивен ден датите на своите празници. Във Враца даже почивните дни са два – на първи и втори юни, когато са нацоиналните тържества, свързани с гибелта на Христо Ботев на връх Вола, припомни народният представител.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай