Депутат от ВНС оглави общинския съвет в Разград

Стоян Димитров е известен адвокат в града

Депутат от ВНС оглави общинския съвет в Разград | StandartNews.com

Ексдепутатът от Великото Народно събрание  Стоян Димитров ще ръководи общинския съвет в Разград. Той бе избран на поста с гласовете на БСП, в която членува, с подкрепата на десните съветници от „Демократична България” и групите на местните коалиции ВМРО–БНД и ЗНС в местния парламент.

Две групи съветници - от ГЕРБ и ДПС, се очертаха като опозиционен блок в новоизбрания  общински съвет. ГЕРБ, които загубиха кметските избори след балотаж с БСП, имат най-голямата група от 8 души в 33-членния местен парламент на Разград. Те обаче не издигнаха кандидат за председател на общинския съвет, нито участваха в гласуването. ДПС застана зад кандидатурата на своя общински лидер доктор Левент Апти, но  след края на тайния вот стана ясно, че той е получил подкрепа от 6 гласа, колкото са и съпартийците му.

В урната бяха преброени 25 бюлетини, 23 от които валидни. 17 от тях бяха за фаворита на  БСП Стоян Димитров. Той е известен адвокат в Разград и едно от знаковите лица на столетницата в региона. Кариерата му в политиката започва през 1990 година, когато е избран за депутат във ВНС. Общински съветник в групата на левицата във всички местни парламенти от 1991 година насам. По времето на кабинета „Орешарски” той бе областен управител на Разград.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай