Ден на бащата във военноисторическия музей

Денят на бащата в Националния военноисторически музей е посветен на специалната връзка между бащи и деца

Ден на бащата във военноисторическия музей | StandartNews.com

Ден на бащата ще се проведе в събота, 15 юни, От 10 до 18 часа в Националния военноисторически музей. Музеят ще предложи многобройни атракции, които децата, заедно с татковците си могат да посетят. Входът е свободен.

Специално за Деня на бащата Българската армия ще представи военни машини „Мерцедес“, бойна бронирана машина „Командо-Селект“, брониран боен джип „Пясъчна котка“, високопроходима линейка, участвала в мисии, и учебна катапултна седалка.

Желаещите ще могат да влязат в кабините на едни от най-атрактивните машини от външната експозиция на музея – вертолет Ми-8, ракетен комплекс 2К 52 Фрог „Луна-М“ и подвижен радиовисотомер „Вершина“, пише topnovini.

Забавления ще има за всички деца, от най-малките до вече порасналите. Програмиране на роботи и създаване на видеоигри, виртуална зона за игри, конструктор за млади откриватели, сглобяване на къщички и създаване на мечтания град, решаване на логически задачи и разнообразни интерактивни игри не само ще стимулират детското логическо мислене, но и творческото им въображение.

Жадните за знания малчугани ще разберат любопитни факти за пътя на метала от звездите до нашия живот. Ще има и лятна читалня, която ще предостави увлекателни четива, интригуващи истории, а за най-малките - книжки за оцветяване. За любителите на природата ще има скаутски лагер, а за пълните с енергия деца - народни танци.

Децата и татковците им ще могат да седнат и зад волана на едни от най-модерните автомобили и любопитни превозни средства, както и на атрактивни велосипеди.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай