"Чепеларски търкала" с пето издание

Състезанието по планинско бягане и планинско колоездене е на 7 и 8 септември

"Чепеларски търкала" с пето издание | StandartNews.com

Уникалното по рода си състезание по планинско бягане и планинско колоездене "Чепеларски Търкала" ще се проведе на 7 и 8 септември т.г. за пети път. Надпреварата се организира от община Чепеларе и Trip Elements, а записването за състезанието вече започна.

Трасето, което се състои от 4 различни търкала, е с обща дължина 86 км и положителна денивелация от 2950 м. Всяко едно търкало е с приблизителна дължина 20 км и започва и завършва на площад "Олимпийски" в центъра на Чепеларе.

Всеки участник сам избира колко от общо четирите Търкала ще измине. Трасето преминава през Роженската обсерватория, връх Мечи Чал, покрай най-голямата фабрика производител на ски в света и други прекрасни Родопски красоти.

Победител в „Чепеларски търкала“ ще е този, който за най-кратко време завърши и четирите търкала. Трасето е основно горски (черни) пътища и пътеки, а дисциплините са планинско бягане и планинско колоездене, като тази година за първи път ще има специално класиране и за електрически колела.

Състезанието е част от BG XCO & XCM Series и носи точки за крайно класиране за годината при колоездачите!
Очакваме Ви в Чепеларе на по-вълнуващото състезание, а желаещите да се запишат за участие могат да направят това на:
https://racetimingbg.com/portfolio/%d1%87%d0%b5%d0%bf%d0%b5%d0%bb%d0%b0%d1%80%d1%81%d0%ba%d0%b8-%d1%82%d1%8a%d1%80%d0%ba%d0%b0%d0%bb%d0%b0-08-09-2019/?fbclid=IwAR0IGTuzuwtZJpWsg76MVyjTb-yCAOYbXZ9bFlWMIYtW2l7WWIzNwWGrNVM

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай