Неделя,

Часове по опера в училищата

От: Администратор -
A
A
A

Стара Загора. "Фортисимо в клас“. Така се нарича програмата, посветена на децата и класическата музика, която върви вече няколко месеца в много училища в цялата страна с подкрепата на фондация „Америка за България“. Нейната цел е да провокира и запали интерес към класическата музика у деца до 10 годишна възраст и да ги приближи до този нов и непознат за тях свят.

В Старозагорско тези открити уроци по класическа музиката се водят в две основни училища - „П. Р. Славейков” и “Веселин Ханчев“. Лектори са музиканти в симфоничния оркестър на Старозагорската опера и преподаватели от националното училище по музика и сценични изкуства. „Христина Морфова” в Стара Загора. Децата се запознават на живо с основните инструменти в класическия оркестър – цигулка, виола, виолончело, контрабас, флейта, обой, кларинет, тромпет, валдхорна и др.

На поредния урок в 9-то основно училище „В. Ханчев” във вторник присъства и основният координатор на „Фортисимо в клас“ Хари Ешкенази. На срещата с директора на Старозагорската държавна опера Красимир Къшев е било уточнено и финализирането на програмата. Тя ще завърши със заключителен симфоничен концерт в залата на операта за децата, преподавателите и родители от двете училища.

Тагове:

Препоръчани новини

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички