Благоевград празнува празника на Казахстан Науръз

Кметът Камбитов получи почетен знак за принос за дипломатическите отношения между Казахстан и България от Н. Пр. Темиртай Избастин

Благоевград празнува празника на Казахстан Науръз | StandartNews.com

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов бе сред официалните гости на тържественото отбелязване на Пролетния празник на Република Казахстан – Науръз в Благоевград. Той поздрави посланика на Република Казахстан в България Н.Пр. Темиртай Избастин, почетния консул на Република Казахстан в България Митко Солаков и всички присъстващи на празника. Сред официалните гости бяха още заместник-областният управител Антоанета Янчева, председателят на Общински съвет Радослава Тасков, ст. комисар Николай Хаджиев, директор на ОДП–Благоевград.
 
„За пета поредна година честваме този празник заедно – българи и казахи. Пролетта обикновено се свързва с ново начало, с плодородие. Ние може да кажем, че вече плодовете ги имаме – едно приятелство, което надграждаме. Приятелството е нещо, което не  се измерва в цифри, в статистика, или го има или го няма. Сигурен съм, че всичко това което правим ще даде своите конкретни резултати, и в културния обмен и в бизнес отношенията, във всички аспекти, касаещи двете страни. Благодаря на Н. Пр. Темиртай Избастин и Митко Солаков, че стигнахме дотук. Преди няколко дни открихме и почетно консулство на Грузия в Благоевград. И тъй като знам, че числото седем е символ в Казахстан, Ви пожелавам седем дни във всяка седмица в годината да бъдете здрави, щастливи и успешни“, каза кметът д-р Атанас Камбитов.
 
Н. Пр. Темиртай Избастин благодари на кмета за отличните отношения. В знак на признателност той му връчи почетен знак за принос за дипломатическите отношения между Република Казахстан и Република България и изрази увереност, че добрите партньорски и приятелски взаимоотношения между двете страни ще продължат и в бъдеще.

След откриването с концерт-спектакъл на ансамбъл "Пирин", присъстващите разгледаха фотоизложба под наслов „Казахстан – далечен и близък“. Изложбата включва фотографии, посветени на историята и културата на Казахстан и столицата Астана.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай