Автобус с германски туристи изгоря на пътя

Автобус с германски туристи изгоря на пътя  | StandartNews.com

Автобус, пълен с германски туристи, почиващи в Слънчев бряг, пламна като факла в движение. Возилото е изгоряло до основи и от него са останали единствено ламарините. 24 летовници, които са с различна степен на инвалидност, са се отървали като по чудо живи и невредими.

Тежкият инцидент е станал на пътя Бургас-Малко Търново близо до созополското село Крушевец. Германските туристи почиват в Слънчев бряг и са тръгнали на организирана екскурзия в Странджа. Инцидентът е станал по пътя на връщане. Причина за пожара най-вероятно е авария в двигателя. Возилото се подпалило в задната част и първоначално шофьорът изобщо не забелязал. Водачите на разминаващите го коли обаче видели пламъците и му сигнализирали. Няколко коли са спрели, за да помагат при евакуацията на трудно подвижните туристи, повечето от които са с тежки увреждания.

Единствено бързата реакция на доброволците е спасила германските летовници от смъртта. На място са пристигнали огнеборци, които са започнали да гасят запаления автобус, но въпреки това той е изгорял. Пламъците са се прехвърлили и върху крайпътните храсти и пожарът е обхванал близката гора.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай